Otvoren 46. Međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom“

Međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom“ tradicionalno se organizuje u okviru programa obilježavanja 10. septembra, Dana općine Banovići. Ove godine okupio je rekordan broj učesnika iz nekoliko zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Šesdeset četiri ekipe, odnosno 420 učesnika takmičit će se u standardnim izviđačkim disciplinama, tokom dva dana takmičarskog programa, u kojima će pokazati svoje vještine. Takmičenje je organizovano na stazi „Banovići – Grab potok“, u kategorijama poletarci i pčelice, mlađi izviđači i planinke, stariji izviđači i brđani i brđanke. Organizator višeboja je Odred izviđača „Plamen“ Banovići, a pokrovitelj općina Banovići.

Četrdeset šesti međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom“ otvorio je općinski načelnik dr. Bego Gutić, koji se u svom obraćanju zahvalio učesnicima na dolasku u Banoviće i što su svojim učešćem uveličali obilježavanje Dana Općine. Kako je kazao, ovo je prilika da se druže i razvijaju nova prijateljstva, a u takmičarskom dijelu neka neka pobjede najbolji.

Odreda izviđača „Plamen“ Banovići je ovom prilikom načelniku Gutiću dodijelio priznanje za nesebičan doprinos u radu i razvoju Odreda.