Otvoren Omladinski centar u Banovićima

Svečanim presjecanjem vrpce u Banovićima je zvanično otvoren Centar za mlade BaUM. Projekat je realizovan zajedničkim angažmanom Udruženja mladih BaUM, organizacije World Vision i Općine Banovići.

-Sredstva koja je Općina Banovići uložila nisu mala. Za ovaj objekat mi smo uložili 28 hiljada KM. Zajedno sa World Visionom, ukupno gledajući, Općina Banovići je za razne obrazovne, kulturne i sportske institucije u prošloj godini izdvojila negdje oko 700 hiljada maraka, rekao je Nermin Delagić, predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići.

U narednom periodu u saradnji sa World Visionom planiraju se i drugi projekti, rekao je predstavnik Općine Banovići Selmet Husanović koji je mladima zaželio da Omladinski centar bude inkubator novih znanja, vještina i poduzetničkog duha naglasivši da će mladi i ubuduće imati punu podršku Općine Banovići.

World Vision je u Banovićima prisutan od polovine 90-tih godina kroz razne projekte od kojih su mnogi bili od interesa za djecu i mlade. Otvaranjem Centra za mlade, kako je istakla direktorica World Visiona Dragana Bulić, mladima se želi dati vjetar u leđa kako bi ostali u BiH naglašavajući da se zajedno sa Općinom Banovići stvaraju pretpostavke za bolju i dugoročniju pespektivu mladih.

Otvaranjem Centra najviše bi trebali profitirati mladi. Cilj Udruženja je da se mladi, pored formalne, potaknu i na neformalnu edukaciju, te da se organizovanjem kulturnih, sportskih i drugih događaja uključe u društveni život i doprinesu razvoju lokalne zajednice, rekao je, Ademir Hasić, predsjednik Udruženja BaUM.

Vjerujemo da će mladi znati kako iskoristiti novi prostor i da će Centar, između ostalog, biti mjesto za okupljanje mladih, kreativno izražavanje i promociju njihovog stvaralaštva.

Novinar: Senad Mahmutbegović

[fusion_gallery image_ids=”3655,3658,3657,3656″ layout=”grid” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *