Otvorene prijave za projekat Evropske unije EU4AGRI namjenjen za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH

Nadležna općinska služba Općine Banovići obavještava registrovane poljoprivredne proizvođače da su otvorene prijave za apliciranje na projekat Evropske unije EU4AGRI vrijedan 3,5 miliona KM a namjenjen za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH. Projekat ima za cilj postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenje dobrih praksi, te stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Ovaj javni poziv je treći po redu objavljen kroz projekat EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka; proizvodnja mesa;  uzgoj žitarica i uljarica; uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline; uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja. Podnosioci mogu da podnesu prijave isključivo samostalno.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 miliona KM. Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju  podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 20%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. februar 2021. godine do 15.00 sati.

Detaljnije informacije i uputstva o načinu apliciranja dostupni su na zvaničnoj web stranici EU4AGRI ili LINKU.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *