Pet implementiranih projekata za bolje uslove obrazovanja djece u osnovnim i srednjim školama u Banovićima

Predsjedavajući Općinskog vijeća Nermin Delagić zajedno sa predstavnicima World Vision-a BiH danas je zvanično pustio u upotrebu pet implementiranih projekata iz oblasti obrazovanja. Riječ je o projektima: opremanja kabineta stranih jezika u MSŠ „Banovići“, projektu sanacije staklenih zidova u hodnicima O.Š. „Banovići“, rekonstrukciji javne rasvjete u Područnoj školi „Oskova“ , projektu umrežavanja računara u O.Š. „Banovići Selo“  i projektu opremanja sportskim učilima u O.Š. „Treštenica“.

– Jako smo ponosni na saradnju koju imamo sa Općinom Banovići. U protekloj godini imali smo zajednička ulaganja u iznosu preko 30 hiljada konvertibilnih maraka čime smo pokrili projekte u četiri osnovne škole i Mješovitoj srednjoj školi u Banovićima. Svi projekti su bili usmjereni na poboljšanje uslova obrazovanja djece i mladih u opštini Banovići, – kazala je Anesa Muhović, program menađer tuzlanske regije World Vision BiH.

Ovo je treća godina kako Općina Banovići uspješno sarađuje sa World Vision-om.

– Opremanje kabineta stranih jezika jedan je od primjera koji smo realizovala sa Općinom Banovići i World Vision-om. –  Mi  smo i proteklih godina imali dobru saradnju u okviru koje smo uradili trotoar za učenike od mosta prema školi. Ja im se zahvaljujem na ovako dobrom činu i podršci našoj školi i nadam se da će se uložena sredstva u obrazovanje dugoročno isplatiti, – kazao je direktor Mješovite srednje škole Banovići Ćazim Mešanović.

Dobra saradnja se nastavlja i u narednoj godini

Svi projekti realizovani u predviđenim rokovima te se dobra saradnja nastavlja i narednim godinama.

– I ove godine smo predvidjeli određena sredstava za realizujaciju zajedničkih projekata  sa World Vision-om i ja se nadam da će ova saradnja biti nastavljane uspješno na što upućuju i dosad realizovani projekti, – istakao je predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Nermin Delagić prilikom  obilaska škola, a isto je potvrdila i Muhović.

– Nama, kao i Općini Banovići djeca ostaju u fokusu i u narednoj godini. Trenutno smo u fazi mapiranja potreba za narednu godinu i koji će to biti konkretni projekti koje ćemo implementirati, – istakla je Muhović.

[fusion_gallery image_ids=”4630,4633,4632,4631,4634,4635,4636,4637,4638,4639,4640″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *