Počela izgradnja dva parking prostora u gradu

Centar općine Banovići nije adekvatno pokriven brojem parking mjesta s obzirom na broj registrovanih automobila, zbog čega se lokalna zajednica opredjelila pokrenuti projekte izgradnje dva parking prostora. S tim u vezi, nadležna općinska služba ovih dana je uvela izvođača u poslove na projektima izgradnje parking prostora na lokacijama; iza zgrade Zavoda za zapošljavanje i zgrade tzv. Trgovačka u ulici Litva.

Izgradnjom novih parkinga bit će obezbijeđeno dodatnih 60 parking mjesta, a pored izgradnje parkinga ovim projektima predviđena je izgradnja javne rasvjete kojom će se dodatno obezbijediti bolji uslovi za parkiranje i veća sigurnost učesnika saobraćaja.

Sredstva za projekte osigurana su iz općinskog budžeta.

Iz nadležne službe navode da su ovo projekti od velike važnosti za građane, te da se pored ovih projekata na području općine Banovići implementira još nekoliko infrastrukturnih projekata kao i da je u pripremi nekoliko značajnih projekata, a prvi naredni u koji se planira uvesti izvođač radova je projekat rekonstrukcije i asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Podgorje.