Počele pripreme za obilježavanje 7 novembra, godišnjice izgradnje omladinske pruge Brčko – Banovići

Sedmi novembar je Odlukom Općinskog vijeća Banovići uvršten u listu značajnih datuma i događaja za Općinu. Na ovaj dan, prije 75 godina, puštena je u pogon omladinska pruga Brčko – Banovići. I ove godine, 7. novembar će biti obilježen na prigodan način, a već su počele pripreme za njegovo obilježavanja. Organizatori aktivnosti su SABNOR TK i UABNOR Banovići, a pokrovitelj je općina Banovići.

Tim povodom, općinski načelnik ugostio je predsjednike SABNOR-a TK i UABNOR-a Banovići, Zlatka Dukića i Petra Brkića, te sa istim  razgovarao o Planu i Programu obilježavanja 7. novembra. Dogovoreno je da se u subotu, 6. novembra upriliči izložba i Svečana akademija, a dan ranije, u petak , pozorišna predstava. Izložba će biti otvorena u 18 sati i 30 minuta, a Svečana akademija počet će u 19 sati.

Općina Banovići će u povodu obilježavanja 7. novembra, godišnjice izgradnje pruge Brčko – Banovići, organizatorima pružiti potrebnu finansijsku i tehničku pomoć, a u pripremu Svečane akademije biće uključena i JU „Centar za kulturu i informisanje“ Banovići.