Počeli pripremni radovi za asfaltiranje dionice Grabik u mjesnoj zajednici Grivice

U protekloj sedmici nastavljene su aktivnosti na obezbjeđenju boljih infrastrukturnih uslova života na području općine Banovići. Počeli su radovi na uređenju nekoliko putnih dionica, a jedna od njih je i dionica Grabik u mjesnoj zajednici Grivice.

Riječ je o dionici koja je zbog svog prirodnog slivnog položaja često pravila probleme zbog neadekvatne odvodnje površinskih voda, te će se okončanjem ovog projekta, pored putne komunikacije, riješiti i problem adekvatne odvodnje površinskih voda i ukloniti mogućnost plavljenja okolnih parcela.

-„U skladu sa planom kapitalnih investicija kontinuirano provodimo aktivnosti koje utiču na poboljšanje, kako infrastrukturnih tako i drugih oblasti iz nadležnosti lokalne zajednice. U protekloj sedmici uveli smo izvođače u radove na dva značajna projekta a to je su projekti rekonstrukcije i asfaltiranja dionica u mjesnim zajednicama Repnih i Grivice, te ćemo slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu“,-kazao je načelnik dr. Bego Gutić.

Dionica Grabik uredit će se u ukupnoj dužini od oko 700 metara, a cjelokupna sredstva za navedeni projekat osigurana su općinskim budžetom.