Počeli radovi na asfaltiranju putne komunikacije u mjesnoj zajednici Brezovača

Nakon okončanja radova na uređenju putnih komunikacija u nekoliko mjesnih zajednica na području opštine Banovići, počeli su radovi na uređenju dionice puta Ćatići-Bare u mjesnoj zajednici Brezovača. Tim povodom ovu mjesnu zajednicu je posjetio općinski načelnik dr. Bego Gutić i obišao radove zajedno sa predstavnicima firme koja izvodi radove „Rial-šped“ d.o.o. Doboj Istok.

-„Kao što smo i obećali u okviru programa kapitalnih investicija nastavljamo sa implementacijom planiranih projekata. Danas smo u mjesnoj zajednici Brezovača uvidjeli da je dionica Ćatići-Bare zaista jedan od priroriteta za uređenje jer je ona ujedno i alternativni putni pravac za nekoliko mjesnih zajednica“,-kazao je načelnik Gutić, te ovom prilikom obišao i naselje Islamovići gdje se trenutno vrši sanacija makadamskog puta.

Ovom prilikom razgovarano je i sa predstavnicima džematskog odbora u Brezovača, koji su izrazili zahvalnost lokalnoj zajednici na dosadašnjoj podršci, te istakli da je njihov prioritet za naredni period uređenje platoa ispred džamije. Načelnik Gutić je dao podršku za ovaj ali i druge slične projekte koji se budu mogli uklopiti u budžetski okvir za 2021. godini.