Počeli radovi na rekonstrukciji objekta “Sportsko-kulturnog centra” Banovići

Novim aluminijskim termoblokovima otporni na udarce i mehanička oštećenja, bit će zamijenjena stara i dotrajala stolarija na objektu javne ustanove “Sportsko-kulturni centar” Banovići.

Projekat rekonstrukcije objekta koštat će ukupno 34.420 KM, a finansijsku potporu za realizaciju ovog projekta, Sportko-kulturnom centru pružila je Općina Banovići iz lokalnog budžeta.

Radovi na zamjeni stolarije obuhvataju oko 45% radne površine, odnosno zamjenu staklene površine u dužini od 60 metara i bit će okonačni za deset dana. Novom stolarijom poboljšat će se izolacija i zadržavanje toplote unutar objekta, čime će se stvoriti bolji uslovi za korisnike, kako trenažnog procesa, koji čine najveći udio u korištenju objekta, tako i pojedinaca koji iznajmljuju sale za rekreaciju, naveli su iz ove Ustanove. Oni su naglasili da će preostali dio nezavršene staklene površine, odnosno drugi dio projekta, bit završen slijedeće godine. Također, u sklopu ovog projekta bit će sanirana oštećenja na vanjskim zidovima objekta.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/02/Radovi-na-objektu-Sportske-dvorane-2.jpg” image_id=”6742″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/02/Radovi-na-objektu-Sportske-dvorane-4.jpg” image_id=”6744″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/02/Radovi-na-objektu-Sportske-dvorane-3.jpg” image_id=”6743″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *