Posjeta mjesnim zajednicama – Načelnik Midhat Husić posjetio Brezovaču

Sa ciljem detaljnog analiziranja stvarnog stanja i planiranja budućih aktivnosti u mjesnim zajednicama na području opštine Banovići, načelnik Midhat Husić sa saradnicima, danas je posjetio Brezovaču i razgovarao sa rukovodstvom Vijeća MZ.

– U MZ Brezovača iz općinskog budžeta uloženo je blizu 800 hiljada konvertibilnih maraka u protekle četiri godine, koliko sam ja na funkciji načelnika. Urađeno je nekoliko infrastrukturnih projekata, a jedan od meni najznačajnijih je izgradnja vodovodne mreže i rezervoara za veći dio MZ koji ćemo uskoro pustiti u funkciju. Trenutno lokalna zajednica vodi aktivnosti oko planiranja budžetskih potreba svojih korisnika, te je vrijeme da mjesne zajednice odrede svoje najveće prioritete za narednu godinu kako bi se budžet mogao planiraniti na vrijeme, kazao je načelnik Husić.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima poduzetim tokom i nakon elementarne nepogode koja je zahvatila Brezovaču, kao i vodosnabdijevanju, odvozu smeća, uređenju putne infrastrukture, javnoj rasvjeti i tekućim problemima.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Brezovača-1.jpg” image_id=”5493″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Brezovača-2.jpg” image_id=”5494″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/08/Posjeta-MZ-Brezovača-3.jpg” image_id=”5495″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *