Potpisan sporazum o implementciji CEB II projekta- Izgradnja stambene jedinice za osobe u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju

Općinski načelnik Midhat Husić potpisao je  sporazum o implementaciji CEB II projekta „ Zatvaranje kolektivnih centara i alterativnih smještaja  putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja „.

Sporazum o saradnji na sprovođenju državnog projekta zaključen je između  Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Tuzlanskog kantona i Općine Banovići.

Cilj ovog Sporazuma jeste da se na području općine Banovići izvrši konačno pražnjenje i zatvaranje kolektivnog smještaja, izgradnjom stambenih zgrada koje će osigurati rješavanje stambenog pitanja.

Stambena zgrada sa ukupno 15 stambenih jedinica za 45 osoba izgradit će se na lokalitetu Oskova-Brioni , sa planiranim troškovima od 605.600 eura odnosno oko 1.180,00 KM.

Kroz implemetnaciju ovog  Sporazuma osigurat će se trajna održiva rješenja u pogledu stambenog zbrinjavanja i socijalne zaštite za sve kategorije osoba koje žive u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području općine Banovići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *