Potpisan Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju deponije „Eko-Sep“

U prostorijama Gradske uprave Grada Živinice danas je potpisan Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju regionalne deponije “Eko-Sep”.

Ugovor sa izvođačem radova, direktorom austrijske firme Štarbag BiH Muhamedom Ćatovićem potpisali su općinski načelnik Midhat Husić, gradonačelnik Grada Živinice  Samir Kamenjaković i načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunić. Ugovor su također potpisali i direktor preduzeća “Eko-Sep” Selmir Šljivić, kao i direktor konsultantske firme za nadzor nad izvođenjem radova na deponiji AIK Inžinjering Banovići Asim Demirović.

Izgradnja sanitarne deponije koštat će 7,5 miliona, a sredstva za izgradnju obezbijeđena su  kao zajam od Evropske banke u iznosu od 5 miliona. Za izgradnju deponije Evropska banka je osigurala 2,5 miliona garant sredstava od svojih partnera na osnovu kojih će biti omogućena izgradnja ovog projekta.

Realizacija projekta regionalne sanitarne deponije  pod nazivom “ Separacija 1” planirana je na području Grada Živinice, sa rokom za gradnju od trinaest mjeseci. Početak radova  planiran je od 10. septembra 2020 godine, a projekat  koji će se graditi odnosi se 60% na Grad Živinice, 30% na Općinu Banovići i 10% na Općinu Kladanj.

Općinski načelik Midhat Husić ističe zadovoljstvo kada je u pitanju ovaj projekat, jer izgradnja ove deponije od velikog je značaja kako za općinu Banovići tako i za druge lokalne zajednice.

Projekat u vrijednosti od  15 miliona KM koji će biti opremljen visokim standardima i zaštitnom opremom omogućit će rješavanje problema deponije za općinu Banovići, Grad Živinice i općinu Kladanj.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/eko-sep-deponija-4.jpg” image_id=”8340″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/eko-sep-deponija-3.jpg” image_id=”8339″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/eko-sep-deponija-2.jpg” image_id=”8338″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *