Potpisan ugovor za sanaciju krova, oluka i zamjenu dijela dotrajale stolarije zgrade „Dječijeg obdaništa“

Zgrada Javne ustanove „Dječije obdanište“ Banovići uskoro će imati bolje uslove za boravak djece. Ugovor za sanacija krova, oluka i zamjenu dijela dotrajale stolarije potpisali su predstavnici Ustanove i Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, koje će obezbijediti sredstva za ove radove.

Vizija „Dječijeg obdaništa“  jeste unapređenje uslova čuvanja i odgoja djece, te će se nastojati istrajati u tom radu i pronalasku partnera za realizaciju projekata. Uz podršku osnivača i roditelja,  nastojat će se omogućiti bolje funkcionisanje u radu.

U proteklom periodu „Dječije obdanište“ je apliciralo na još nekoliko javnih poziva od koji je projekat koji promoviše zaštitu i unapređenje životne sredine dobio podršku, a realizovan je u saradnji sa organizacijom CISP. U okviru projekta organizovane su radionice za djecu i roditelje o vrijednostima životne sredine. Kroz ovaj projekat obezbijeđena su  tehnička sredstva za rad, štampač, kopir-aparat, CD plejer i drugi didaktički materijal koji je potreban za svakodnevan  rad sa djecom.

JU „Dječije obdanište“ je jedina ustanova na području Banovića koja se bavi predškolskim odgojem i obrazovanjem djece. Nju pohađa 125 djece i zbog velike liste čekanja nastojat će se obezbijediti dodatne prostorije za proširenje boravišnih kapaciteta u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *