Potpisan Ugovor za sanaciju tri šehidska spomen-obilježja u Banovićima

Ugovor za sanciju tri šehidska spome-obilježja u Banovićima danas su u Sarajevu potpisali općinski načelnik dr. Bego Gutić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Uz pomoć Federalnog ministarstva biti će sanirana spomen-obilježja za šehide i poginule borce u mjesnim zajednicama Treštenica, Brezovača i Repnik.

Dobra saradnja Općine Banovići i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica se nastavlja. Pored projekata sanacije šehidskih spomen-obilježja, ove dvije institucije zajedno su u projekatu CEB II „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“, projekatu rekonstrukcije i asfaltiranja putne komunikacije između općina Banovići i Lukavac, te projektu izgradnje objekta za potrebe Medžlisa islamske zajednice, odnosno izgradnji administrativno poslovne zgrade Medžlisa sa obdaništem.

-“Projekat izgradnje putne infrastrukture između općine Banovići i Lukavac u završnoj su fazi, odnosno prva faza koja je predviđena za ovu godine okončana je, ostali su neki detalji koji bi vrlo brzo trebali biti završeni, kako su nam izvođači potvrdili”,- kazao je načelnik Gutić, te naglasio da očekuje nastavak dobre saradnje sa vLadom Federacije BiH i ministarstvima u narednoj budžetskoj godini.

I druga dva ranije potpisana Sporazuma su u fazi realizacije i uskoro se očekuje uručenje ključeva za neke od rekonstruisanih stambenih jedica u okviru projekta CEB II.