Potpisani sporazumi o realizaciji projekata nabavka 40 plastenika i implementaciji projekta „Srcem za teren“

U Kabinetu općinskog načelnika dr. Bege Gutića danas su potpisani sporazumi za dva značajna društvena projekta ukupne vrijednosti preko stotinu hiljada konvertibilnih maraka.

Riječ je o projektu nabavke 40 plastenika i sporazumu o implementaciji i sufinansiranju projekta izgradnje sportskog poligona kod Osnovne škole „Banovići“.

-„Radi se o dva vrlo važna projekta koja će imati značajnu društvenu funkciju. Kada je u pitanju projekat izgradnje sportskog poligona imali smo jednu vrstu blokade u ovom projektu, prvobitni projekat je bio vrijedan 120 hiljada KM, danas smo postpisali sporazum o izgradnji i sufinansiranju prve faze ovog projekte u vrijednosti oko 48 hiljada KM“, kazao je načelnik Gutić. Općina je za ovaj projekat obezbijedila 30 hiljada KM, World Vision 10 hiljada KM, a Udruženje mladih Baum 8 hiljada KM.

U okviru ovog projekta predviđeno je renoviranje sportskog poligona u dvorištu Osnovne škole „Banovići“, koje podrazumijeva zamjenu podloge, koševa, golova, uređivanje tribina, postavljanje klupa, zaštitne ograde i video nadzora. Time će biti obezbijeđeni bolji i moderniji uslovi za razvoj sporta omladine i svih građana Banovića, ali i odvijanje nastave iz oblasti tjelesnog odgoja i sporta u nastavno-obrazovnim procesima.

Ovaj projekat je dobio i službeni naziv „Srcem za teren“, a realizuje ga Udruženje mladih „BaUM“ uz podršku Općine Banovići, World Vision-a i Osnovne škole „Banovići“. Projekat će biti podijeljen u nekoliko faza, a dinamiku realizacije odredit će dinamika prikupljanja dodatnih sredstava, naveli su iz Udruženja mladih Baum.

Nastavak projekta ekonomskog osnaživanja domaćinstava

Projekat nabavke plastenika površine 50 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje vrijedan je oko 54 hiljade KM, od čega će Općina obezbijediti 26 hlijada a međunarodna ogranizacija World Vision 28 hiljada KM. Riječ je o nastavku projekta ekonomskog osnaživanja domaćinstava koji se nekoliko godina realizuje u Banovićima. Ove godine projektom će biti obuhvaćeno 40 domaćinstava. U narednoj sedmici slijedi formiranje komisije koja će provesti proceduru izbora domaćinstava za dodjelu plastenika, nakon čega će biti objavljen javni poziv.

Općina Banovići u prijedlogu budžeta za 2021. godinu po prvi put je planirala 150 hiljada KM na budžetskoj poziciji sa koje će se sufinansirati projekati saradnje sa domaćim i međunarodnim organizacijama.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Potpisivanje-ugovora-sa-udruzenjima-World-Vision-i-Baum-1.jpg” image_id=”10569″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Potpisivanje-ugovora-sa-udruzenjima-World-Vision-i-Baum-5.jpg” image_id=”10573″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Potpisivanje-ugovora-sa-udruzenjima-World-Vision-i-Baum-4.jpg” image_id=”10572″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Potpisivanje-ugovora-sa-udruzenjima-World-Vision-i-Baum-3.jpg” image_id=”10571″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/Potpisivanje-ugovora-sa-udruzenjima-World-Vision-i-Baum-2.jpg” image_id=”10570″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *