Predstavnici Općine posjetili podružnicu Bećići, u MZ Repnik – s mještanima razgovarali o realizaciji nekoliko projekata

Rješavanje životnih problema građana jedan je od prioritetnih ciljeva općinskih vlasti u Banovićima. S tim u vezi, predstavnici Općine posjetili su podružnicu Bećići, u Mjesnoj zajednici Repnik, gdje su sa mještanima razgovarali o mogućnostima realizacije nekoliko manjih projekata.

Naime, mještani su se obratili općinskom načelniku dr. Begi Gutiću i zatražili pomoć Općine da se u ovom naselju uradi: plato pored mjesnog mezarja, ogradi sportski poligon, postavi rasvjeta u užem centru naselja, asfaltiraju dvije manje dionice (nekategorisane ceste),  dužine oko 200 metara a jedna  rekonstruiše , te zatražili pomoć u materijalu za sanaciju jednog izvorišta.

Iz Općine su obećali da će u ovoj godini urediti plato pored mjesnog mezarja, ograditi sportski poligon i obezbijediti neophodan materijal za izvorište, te pripremiti neophodnu tehničku dokumentaciju za ostale projekte koji će se realizirati u narednoj godini.