Premijerna trka na 5 kilometara kroz Zaštićeni pejzaž “Konjuh”

Općina Banovići pokrovitelj je još jednog sportskog događaja u našem gradu. Danas je to bila premijerna trka “Konjuh 5K RUN” koja je održan u području Zaštićenog pejzaža “Konjuh” u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba “Banovići”.

Trka je protekla u znaku Emira Hastora i bh. reprezentativke u maratonu Lusie Kimani. Dionicu dužine od 5 kilometara u prelijepom ambijentu zaštićenog pejzaža “Konjuh”, Hastor je istrčao za 17:55, a Kimani za 20:12.

Gostujući učesnici trke su naveli da je trka bila dobra, te da nisu očekivali da će trčati kroz prirodne ljepote kakve su danas vidjeli jer su uglavnom navikli na gradske trke, što je okarakterisalo ovu trku. Učesnici su istakli i da je staza bila jako dobra, kao i konkurencija. Također su pohvalili organizaciju, koja je bila za pet, kako kažu,

Trku “Konju 5K RUN” zvanično je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić.

-„Svim posjetiocima i gostima želim dobrodošlicu, gostima koji su tu iz drugih krajeva i država želim da ponesu lijepe uspomene iz Banovića, a takmičarima puno sreće i uspjeha i neka pobjedi najbrži“, – kazao je načelnik Gutić.

Organizacija utrke bila je veliki izazov za Atletsko rekreativni klub “Banovići” koji je učinio maksimum kako bi ispoštovao sve higijensko epidemiološke mjere. Predsjednik Kluba Denis Šabanović naveo je da su utisci dobri, te da je zbog epidemioloških mjera startalo po 20 trkača, kako bi ovaj događaj prošao kako treba. Kako je naveo Šabanović, takmičari su imali svu širinu, nisu bili organičeni prostorom, tako da je sve proteklo u skladu sa planiranim aktivnostima.

Trka “Konjuh 5K RUN” je prva trka od dvije koje organizuje ARK “Banovići”. Sada već tradicionalni treći “Banovićki polumaraton” zakazan je za 31. august 2021. godine u okviru obilježavanja Dana Općine Banovići.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN.jpg” image_id=”11082″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-7.jpg” image_id=”11081″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-6.jpg” image_id=”11080″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-5.jpg” image_id=”11079″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-4.jpg” image_id=”11078″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-3.jpg” image_id=”11077″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/5K-RUN-2.jpg” image_id=”11076″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *