Press konferencijom zvanično najavljeno odigravanje XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnir „Alija Izetbegović“ u Banovićima (foto i video)

XVIII. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ u Banovićima će se igrati dva dana, petak i subotu (9. i 10. septembra) – u sportskoj dvorani. Na turniru će učešće uzeti 24 ekipe i to u tri kategorije: seniori (12 ekipa), veterani (6) i pioniri (6 ekipa) – više od 250 učesnika. Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su članovi Organizacionog odbora iznijeli najbitnije detalje vezane za njegovo odigravanje.

Kako su kazali iz Organizacionog odbora, turnir će početi u petak (9. septembra), u devet sati, defileom ekipa kroz grad te polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima općine Banovići (1992.-1995. godina). U 10 sati je svečano otvaranje u sportskoj dvorani, a otvorit će ga predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je i pokrovitelj turnira. Gost drugog dana (subota, 10 septembar) bit će dopredsjednik Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović. On će najboljim pojedincima i ekipama uručiti medalje i nagrade. Također, na završnici se očekuje i dolazak premijera Vlade FBiH Fadila Novalića.

Na upriličenoj press konferenciji izvučene su i grupe za sve kategorije.