Prezentiran projekat za podršku razvoju malih biznisa – IMPAKT inkubator poslovnih ideja

Općina Banovići u saradnji sa Investicijskom fonacijom „IMPAKT“ upriličila je prezntaciju projekta za podršku razvoju malih biznisa – YEP inkubator poslovnih ideja, sa ciljem da se potencijalni aplikanti informišu o učešću u projekat, mogućnostima i načinu apliciranja. Projekta se zajedničkim snagama lokalne zajednice i fondacije Impakt uspješno realizuje drugu godinu zaredeom, a danas su svoja iskustva sa novim kandidatima za učešće u projektu podijelili i prošlogodišnji kandidati, a danas već uspješni biznismeni.

Projekat podrške razvoju malih biznisa daje novu mogućnost mladim ljudima, svim pravnim i fizičkim licima da osnuju ili razviju već postojeći biznis, a uz to im omogućava savjetodavnu i finansijsku pomoć.

Prijave za učešće u projektu ostaju otvorene do kraja aprila, a već početkom maja planirano je održavanja obuke za izradu biznis planova, od kojih će na kraju biti izabrano pet najboljih biznih planova koji će dobiti finansijsku podšku u iznosu od 5 hiljada konvertibilnih maraka.

Pravo učešća u inkubatoru poslovnih ideja imaju sva fizička i pravna lica sa prijavljenim mjestom boravka na području općine Banovići.