Prijem za Streljački invalidni klub Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za predstavnike Streljačkog invalidnog kluba Banovići. Povod  su bili rezultati ostvareni na turniru u streljaštvu za osobe sa invaliditetom održanom u Trebinju 10. aprila. Na „Hendicap fest-u 2022 Trebinje“, Streljački invalidni klub Banovići je u gađanju vazdušnom puškom zauzeo 3. mjesto, dok je u pojedinačnoj kategoriji Hajro Bečić bio drugoplasirani.

Načelnik Gutić čestitao je banovićkim strijelcima na ostvarenom uspjehu te im poželio puno sreće i na narednim takmičenjima. Kako je riječ o klubu koji redovno bilježi dobre sportske rezultate, načelnik je obećao pomoći njegovo opremanje, odnosno Općina će dati svoj doprinos na stvaranju što boljih materijalno-tehničkih uvjeta za rad. U tom pravcu, za potrebe kluba prvo će se nabaviti jedan vazdušni pištolj.

Prijem kod načelnika bio je prilika da se ljubitelji streljaštva pozovu da se priključe radu kluba, osobito  mladi ljudi koji bi na ovaj način imali priliku upoznati se sa pravilima i ispravnim postupanjem sa oružjem, a uz to bi bili uključeni i u sportska takmičenja.