Prijem za učenike generacije

U zgradi Općine organiziran je prijem za najbolje učenike Banovića. Općinski načelnik dr. Begoo Gutić ugostio je učenike generacije pet osnovnih i Mješovite srednje škole Banovići. Riječ je o učenicima koji su bili najbolji u svojim školama, u školskoj 2020./2021. godini. To su: Emina Dostović (MSŠ Banovići), Lamija Mulahalilović (OŠ Banovići), Zinaida Salihović (OŠ Banovići Selo), Lejla Dobrnjić (OŠ Grivice), Ajla Handžić (OŠ Seona) i Ajla Smajlović (OŠ Treštenica).

Prema riječima općinskog načelnika, Općina im na ovaj način odaje priznanje za postignute rezultate u školovanju i njihov rad i trud biće nagrađeni sa po 300 konvertibilnih maraka. Novčana nagrada treba da im bude motiv da nastave učiti i raditi, jer se trud i rad se na kraju i vrednuje.

„Iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalne zajednice, obaveza Općine je da u skladu sa svojim mogućnostima pomaže ovu oblast. U budžetu se svake godine planira stavka za obrazovanje sa koje se izdvajaju određena sredstva za pomoć školama, stipendiranje učenika i studenata i podršku najboljim učenicima“  – kazao je načelnik Gutić.