Proces vakcinacije se uspješno nastavlja – Trenutno nema aktivno zaraženih COVID-om 19 na području općine Banovići

Proces vakcinacije u Banovićima se provodi kontinuirano od samog početka procesa vakcinacije, a trenutno se bez prethodne najave obavlja svakog četvrtka u prostorijama Sportske dvorane. Drugom dozom vakcine proces vakcinacije se takođe obavlja kontinuirano u skladu sa planom ali u prostorijama Doma zdavlja.

U organizaciji JZU „Dom zdravlja“ Banovići do sada je prvom dozom vakcine vakcinisano 4.200 građana na području općine Banovići i nešto manje sa drugom dozom, čime su u Domu zdravlja zadovoljni, iako navode da ih Zavodi nije ispratio do kraja sa vrstom i količinom traženih vakcina, a što je moglo obezbjediti još bolji procent vakcinacije.

Ono čime su posebno zadovoljni jeste i činjenica da u Domu zdravlja Banovići trenutno nemaju aktivno pozitivnih pacijenata iako prema najavama očekuju pojavu novozaraženih, jer svakodnevni izvještaji Zavoda za javno zdravstvo FBiH govore o pojavi novih registrovanih slučajeva pozitivnih na COVID-19, a i globalno stanje upućuje na istu činjenicu.

-Pojačavamo higijensko-epidemiološke mjere, vodimo računa o broju prijema pacijenata i pripremamo trijažu, ali sve funkcioniše na nivou zadatka i usluge koju pružamo pacijentima. Očekujemo novi val koronavirusa ali istovremeno nastavljamo proces vakcinacije kojim možemo smanjiti i ublaživiti pojavu novog soja virusa COVID-19, navode iz Doma zdravlja.

Ovim putem još jednom pozivamo građane da se vakcinišu i zajedno pokušamo ublažiti posljedice novog vala zaraze.