Proglašeni najbolji sportski kolektivi i pojedinci za 2020. godinu

Manifestacija Izbor sportiste godine općine Banovići za 2020. godinu održana je u Pozorišnoj sali Radničkog doma u organizaciji Udruženja sportskih klubova Općine Banovići, a pod pokroviteljstvom Općine Banovići.

Bila je ovo prilika da se na skoman način još jednom odaju priznanja najboljim među najboljima.

Najuspješniji sportista općine Banovići u 2020. godini je Dženita Kahvedžić, kapiten ŽKK RMU Banovići i jedna od najzaslužnijih igračica ovog kolektiva za postignute izuzetne rezultate u proteklom periodu. Priznanje za najuspješniju ekipu dodjeljeno je ŽKK RMU Banovići, ekipi koja je u 2020. godini ostvarila veliki uspjeh osvajanjem duple krune; Prvenstva Bosne i Hercegovine i Kupa Bosne i Hercegovine, a također se takmiče i u međunarodnom takmičenju WABA Liga, na kojoj su zauzeli vrlo dobro 6. mjesto. ŽKK RMU Banovići dobitnik je priznanja olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, sportskog saveza BiH i drugih institucija. Priznanje nauspješnije seniorke dodjeljeno je Ajli Ikanović igračici ŽKK RMU Banovići, a najuspješniji senior je Elvis Smajlović iz KBS Banovići.

Najbolji promotori lokalne zajednice

Priznanja najuspješnijim dobitnicima uručio je općinski načelnik dr. Bego Gutić, te ovom prilikom čestitao najuspješnijim sportistima, sportskim klubovima i sportskim radnicima koji su ujedno i najbolji promotori lokalne zajednice.

-„Uspjeh treba vrednovati i to upravo radimo oraganizacijom ovakvih manifestacija ali i svakodnevnom podrškom koju pružamo sportu. Na ovaj način daje podršku onim istinskim sportskim i ljudskim vrijednostima, koji kroz sport predstavljaju najbolje i najreprezentativnije ambasadore naše Općine i države Bosne i Hercegovine“, kazao je načelnik Gutić.

Najuspješniji trener općine Banovići je Slaviša Ožeović, trener seniorskog tima ŽKK RMU Banovići, a najuspješniji trener u mlađim kategorijama je Jasna Sliško koja je sa ekipom ŽKK RMU Banovići ostvarila izuzetne rezultate u ligi mladih BiH, a već nekoliko godina zaredom je osvajač državnog prvenstva BiH i trener je pionirske reprezentacije BiH.

Na svečanosti organizovana u čast najboljih sportista proglašeni su i najuspješniji u mlađim kategorija. Najuspješniji junior za 2020. godinu je Sejdo Beširovi iz KBS Banovići koji je u dosadašnjoj karijeri odigrao 24 meča i osvojio prvo mjesto na prvenstvu Federacije BiH, te prva mjesta na više međunarodnih takmičenja. Najuspješnija juniorka je Asja Hasanbegović, kapiten juniorskog tima ŽKK RMU Banovići koja parelelno igra i za seniorsku selekciju. Priznanje za najuspješnijeg kadeta dodjeljeno je Dean-u Sliško, članu kadetske selekcije FK Budućnost Banovići, a najuspješnija kadetkinja je Lamija Rizvić, jedna od najperspektivnijih košarkašica kadetske selekcije ŽKK RMU Banovići. U kategodiji pionirki i pionira najuspješniji su Marina Alibašić i Adnan Murselović iz KBS Banovići.

Priznanje za izuzetna sportska dostignuća ostvarena u 2020. godini dodjeljeno je Kadetskoj selekciji FK Budućnost Banovići. Najupješniji sportista u invalidskom sportu je Hajro Bečić iz Streljačkog invalidskog kluba Banovići koji je u prošloj godini osvojio prvo mjesto na prvenstvu BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. Najuspješniji klub u invalidskom sportu je Invalidski odbojkaški klub Tigar 119 Banovići.

Na svečanosti posvećenoj sportistima Banovića nagrada za životno djelo dodjeljena je Smajilu Kariću, koji trenutno obnaša funkciju Šefa stručnog štaba FK Budućnost Banovići, a najveći uspjeh je postigao u KUP-u Jugoslavije pobjedivši NK Hajduk i NK Dinamo.

Među brojnim priznanjima koja su dodjeljenja večeras, dodijljena su i priznanja za nauspješnije sponzore i to Općini Banovići i RMU Banovići.

Manifestacija Izbor sportiste godine općine Banovići za 2020. godinu obogaćena je muzičko zabavnim programom u kojem je nastupila Asja Hasanbegović.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6342.jpg” image_id=”10600″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6338.jpg” image_id=”10599″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6336.jpg” image_id=”10598″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6331.jpg” image_id=”10597″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6328.jpg” image_id=”10596″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6321.jpg” image_id=”10595″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6315.jpg” image_id=”10594″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6311.jpg” image_id=”10593″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6310.jpg” image_id=”10592″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6306.jpg” image_id=”10591″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6305.jpg” image_id=”10590″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6303.jpg” image_id=”10589″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6302.jpg” image_id=”10588″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/02/IMG_6278.jpg” image_id=”10587″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *