Proglašeno stanje prirodne nepogode

Razlog obilne kišne padavine koje su izazvale poplave

Na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Općine Banovići, općinski načelnik Midhat Husić je 13. maja (ponedjeljak) u 23,30h donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području cijele opštine Banovići.

Razlozi proglašenja prirodne nesreće su obilne kišne padavine koje su izazvale poplave i prekid saobraćaja na putnim pravcima na području cijele opštine. Trenutno je stanje najkritičnije u mjesnim zajednicama Brezovača, Banovići Selo i Pribitkovići, a saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Banovići – Zavidovići zbog izlijevanja jezera Breštica u mjesnoj zajednici Repnik.

Angažovat će se svi potrebni resursi

Akcijom zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodne nesreće rukovodi Općinski štab civilne zaštite koji po potrebi angažuje sve snage i sredstva nadležnih službi, preduzeća i pravna lica za koje Općinski štab procjeni da je njihovo angažovanje neophodno.

O toku ovih aktivnosti, Štab civilne zaštite će blagovemeno obavještavati javnost.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/05/Štab-CZ.jpg” image_id=”5105|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/05/ŠTab-CZ2.jpg” image_id=”5106|full” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *