Promocijom nekoliko romana autora Vezuva Bašića otvorena nova multimedijalna sala u Zgradi kulture, umjetnosti i informisanja

U prepunoj sali u Zgradi kulture, umjetnosti i informisanja u Banovićima, sinoć je održan prvi kulturni događaj, kojim je zvanično otvorena novopremljena multimedijalna sala. Promocija nekoliko romana autora Vezuva Bašića održana je na zadovoljstvo ljubitelja pisane riječe u jednoj od najljepših sala ovog karaktera na području Tuzlanskog kantona, kazao je Šimo Ešić, jedan od promotora romana.

Nova multimedijalna sala opremljena je opremom za održavaje kulturnih manifestacija, održavanje sastanaka, konferencija, prezentacija, može koristiti i za održavanje sjednica Općinskog vijeća i drugih sličnih aktivnosti svih javnih institucija sa područja Banovića. Sala raspolaže sa 60 sjedećih mjesta i posjeduje neophodnu multimedijalnu opremu potrebnu za održavanje navedenih aktivnosti.

Opremanje sale finansirala je Općina Banovići, a zvanično ju je otvorila savjetnica Općinskog načelnika Edita Lugavić.

-„Do sada nismo imali adekvatan prostor sa multimedijalnom opremom za potrebe različitih kulturnih događaja, zbog čega za lokalnu zajednicu, javne institucije i građane ova multimedijalna sala ima veliki značaj. Koncept je postavljen tako da će sve javne institucije moći korisiti ovu multimedijalnu salu za održavanje aktivnosti za koje je ista adekvatna“, – kazala je Lugavić prilikom otvorenja.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje su upriličene u povodu obilježavanja 10. septembra – Dana općine Banovići. Aktivnosti predviđene Programom obilježavanja Dana Općine objedinjene u okviru događaja nazvanog Banovićko kulturno ljeto, bit će nastavljene danas, subota, 21. augusta, tradicinalnim Banovićkim polumaratonom.