Prvo klizalište u Banovićima pušteno u rad (FOTO i VIDEO)

Na banovićkom Trgu žrtava Srebrenice danas je počelo sa radom prvo sintetičko klizalište namjenjeno djeci i odraslim u rekreativne svrhe. Općina Banovići odlučila se na ovaj korak kako bi, prvenstveno djeci, upotpunila zimsku čaroliju tokom raspusta.

-„Ovo mi je najdraži projekat koji sam realizovao u svojoj karijeri, a puno sam ih realizovao, ali vratiti osmjeh djeci na lice jedan je od najljepših i najdražih projekata. Ono što smo obećavali građanima su promjene i ovo je dio promjena. Drago mi je što smo u vrijeme pandemije izazvane Covidom 19 našli mogućnost da usrećimo naše najmlađe sugrađane“, – kazao je općinski načelnik dr. Bego Gutić i naglasio da će klizalište postati tradicija u zimskom periodu ali i da će lokalna zajednica nastojati organizovati i neke druge aktivnosti tokom zime.

Klizalište je dio projekta „Za dječiji osmijeh“ koji realizuje Javna ustanova Centar za kulturu i informisanje Banovići. Sintetičko klizalište ukupne površine od 188 m2 dostupno je u vremenu od 14. januara do 4. februara 2021. godine, svakim danom i to u dva termina: od 11.00 – 15.00 h i od 17.00 – 21.00 h.

Organizator će voditi evidenciju klizača radi eventualnog naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom Covid 19. Stoga je svaki klizač dužan upisati se u knjiigu posjetilaca i dati tražene podatke. Svi korisnici dužni su nositi maske, držati fizičko odstojanje od dva metra i vršiti redovnu dezinfekciju ruku.

Zbog osiguravanja potrebne fizičke distance na klizalištu u jednoj skupini može biti maksimalno 12 osoba. Također, zbog mjera opreza ograničeno je i trajanje klizanja jedne skupine klizača na maksimalno 30 minuta.  Osobe mlađe od 12 godina mogu ući u klizalište samo u pratnji roditelja.[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Otvaranje-klizalista-2.jpg” image_id=”9978″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Otvaranje-klizalista.jpg” image_id=”9979″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Otvaranje-prvog-klizalista-u-Banovicima.jpg” image_id=”9980″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *