Puštanjem u rad prvog poslovnog objekta, zvanično otvorena poslovna zona Sadnice u Banovićima

Svečanim puštanjem u rad prvog poslovnog objekta za izradu PVC stolarije, Općina Banovići ozvaničila je početak rada poslovne zone Sadnice. Ovim su stvoreni preduslovi za brži razvoj privrede i poduzetništva, kao i veće mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

-„Danas je svečani trenutak, ne samo za porodicu Nurković kao prvog investitora, nego i za Općinu Banovići kao vlasnika Poslovne zone. Pored firme Nurković Company, u narednom periodu očekujemo početak rada još jedne firme u Poslovnoj zoni, a takođe intenzivne pregovore vodimo sa još tri investitora“,- kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Prva firma će upošljavati oko 15 radnika a većina proizvoda namjenjena je za strano tržište. Takođe, već je počelo proširenje proizvodnih pogona, odnosno izgradnja novog i većeg objekta, koji će zahtjevati i puno više radne snage, navode iz ove firme.

Poslovna zona Sadnice obuhvata područje neposredno uz lokalni put  Banovići – Banovići  Selo ukupne površine 240.750 m2, sa 45 parcela čija se površina može prilagoditi potrebama investitora, a početna cijena zemljišta iznosi 11,50 KM po m2.

Načelnik Husić je naveo da se pored velikih ulaganja u izgradnju infrastrukture, u prethodnom periodu dosta radilo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, na izradi regulacionog plana i pravilnika o podsticajima u poslovnoj zoni Sadnice. Poslovna zona Sadnice trenutno ima najpovoljnije uslove poslovanja, investitori su oslobođeni svih obaveza, naveo je Husić i istakao da će pored promocije Poslovne zone, fokus rada u naredne četiri godine biti usmjeren na izgradnju 15 novih fabrika.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS8.jpg” image_id=”9239″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS7.jpg” image_id=”9238″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS6.jpg” image_id=”9237″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS5.jpg” image_id=”9236″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS4.jpg” image_id=”9235″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS3.jpg” image_id=”9234″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS2.jpg” image_id=”9233″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/PZS.jpg” image_id=”9232″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *