Pušten u rad savremeni sistem videonadzora

Općina Banovići pustila je u rad savremeni sistem videonadzora kojim će se poboljšati bezbjednost, preventiva zaštita građana i njihove imovine. Na ovaj način smanjit će se narušavanja javnog reda i mira kao i pojava prekršajnih i krivičnih djela.

Videonadzorom su pokrivene tri lokacije koje su određene na osnovu stanja javog reda i mira, problematike kriminaliteta i bezbjednosti saobraćaja. Riječ je o lokacijama na pravcima prema ulazu i izlazu iz Banovića. Prva kamera je postavljena kod pružnog prelaza na putnoj komunikaciji prema Živinicama, druga i treća na dva kružna toka, na putnim komunikacijama prema Zavidovićima i Lukavcu.

Pomoć pripadnicima Policijske uprave Banovići

Projekat videonadzora je ocjenjen veoma značajnim projektom. –„Videonadzor će mnogo značiti za veću bezbjednost koja ima nemjerljiv značaj, kao i pomoć pripadnicima Policijske uprave u  kontroli saobraćaja, otkrivanju prekršajnih i krivičnih djela te efikasnijem sprovođenju istrage“,- istakao je načelnik Midhat Husić.

Husić navodi da je riječ o opremi savremene tehnologije koja ima mnogo mogućnosti. Radi se o visokosofisticiranim kamerama i opremi koja omogućava da se vidi sve što se dešava na području nadzora, uz mogućnost vraćanja snimaka, približavanja i drugih opcija koje su potrebne kako bi se izvršila identifikacija osoba ili vozila.

Kamere su povezane sa informacionim sistemom Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, odnosno Polisijskom upravom Banovići, gdje su smješteni kontrolni i nadzorni centri. Videonadzor će se koristiti u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i drugih propisa koji regulišu ovu oblast.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/Grad-pod-video-nadzorom-2.jpg” image_id=”7899″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/Grad-pod-video-nadzorom-3.jpg” image_id=”7900″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/05/WEB-Videonadzor-2.jpg” image_id=”7902″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *