Radni sastanak Kabineta Općinskog načelnika – Angažovana zimska služba

Načelnik dr. Bego Gutić danas je održao radni sastanak sa rukovodiocima općinskih službi i direktorima javnih preduzeća na kojem se, između ostalog razgovaralo o dosadašnjem radu organa lokalne samouprave i radu javnih preduzeća, te mogućnostima unapređenja usluga građanima.

Rad javnih institucija nije zadovoljavajući

Protekle sedmice izvršena je analiza rada svih službi i javnih preduzeća, nakon čega je načelnik Gutić istakao da nije zadovoljan njihovim radom, da će u narednom periodu biti maksimalno na raspolaganju svim službama i rukovodiocima javnih institucija na području općine Banovići, kako bi zajedničkim snagama poboljšali nivo pružanja usluga građanima. Profesionalan rad i uslužnost moraju biti na prvom mjestu, ukoliko želimo promijeniti dosadašnje zapušteno stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

Postoji dosta prostora za značajno unapređenje komunalnih usluga, kojima će se posvetiti posebna pažnja u narednom periodu, a neophodno je izmijeniti odluke koje tretiraju plaćanje parking prostora ispred Doma zdravlja i osloboditi građane plaćanje parking prostora ispred ove zdravstvene ustanove, što će biti već na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća, neki su od zaključaka sa današnjeg sastanka.

U pripravnosti i mobilni tim Službe civilne i protivpožarne zaštite

S obzirom da je prvi snijeg prekrio područje Banovića i da je angažovana zimska služba tokom vikenda, razgovarano je o radu zimske službe te konstatovano da su svi putni pravci prohodni. Stanje će se i dalje pratiti, radit će se na otklanjanju eventualnih propusta i unaprijeđenju prohodnosti lokalnih putnih pravaca, posebno na kritičnim dionicama, naglašeno je na sastanku. Metereolozi upozoravaju na jake udare vjetara, te će biti angažovan mobilni tim Službe civilne i protivpožarne zaštite Općine Banovići, koji će biti na raspolaganju u slučaju potrebe i nepredviđenih situacija.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se krene u pripremu ključnih dokumenata za funkcionisanje organa uprave, da se pripreme prijedlozi za izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji organa uprave Općine Banovići, da se pokrenu procedure vezane za rješavanje pijačnog prostora, kao i obezbijede novogodišnji paketići za djecu sa posebnim potrebama na području općine Banovići.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Kabinet-28.12.2020-WEB.jpg” image_id=”9609″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Sastanak-Opcinskog-nacelnika-sa-predstavnicima-javnih-preduzeca-WEB-2.jpg” image_id=”9610″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Sastanak-Opcinskog-nacelnika-sa-predstavnicima-javnih-preduzeca-WEB-3.jpg” image_id=”9611″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *