Radno na polju infrastrukture u Banovićima

Preko milion konvertibilnih maraka za asfaltiranje

Nakon asfaltiranja četiri dionice puta u mjesnim zajednicama  Aljkovići,Tulovići i Banovići Selo, ovih dana su aktuelni radovi na još nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata na podučju opštine Banovići.

Aktivno se radi na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela dionice puta u mjesnoj zajednici Podgorje, naselje Mušići u ukupnoj dužini od 650 metara. Trenutno su na terenu radnici firme Rial-Šped d.o.o. iz Doboj Istoka koji vrše pripremne radove za asfaltiranje ove dionice. Ukupna vrijednost radova je preko 87 hiljada konvertibilnih maraka a sredstva su obezbjeđena iz općinskog budžeta tekuću godinu.

Za asfaltiranje u ovoj godini  Općina Banovići je Budžetom planirala izdvojiti preko tri miliona i stotinu hiljada konvertibilnih maraka od čega će preko milion konvertibilnih maraka biti uložen u izgradnju putne mreže.

Pored putne infrastrukture na području opštine Banovići aktuelni su radovi na projektima poboljšanja vodosnadbijevanja i izgradnje javne rasvjete. Uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona aktivno se izvode radovi na vodovodnim distributivnim mrežama u mjesnoj zajednici Brezovača i Banovići Selo. Radovi na izgradnji moderne led javne rasvjete trenutno su aktuelni na lokaciji kružnog toka u Banovićima.

U pripremi je početak realizacije još nekoliko projekata na području cijele opštine Banovići o čemu ćemo govoriti kada nadležna služba uvede izvođače radova na radilišta.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *