Radovi na izradi, sanaciji i rekonstrukciji Regionalne ceste R 469

U drugoj polovini mjeseca jula ove godine u Banovićima su započeti vrlo intenzivno radovi na izradi, sanaciji i rekonstrukciji Regionalne ceste R 469 Ribnica –Banovići-Živinice-Međaš na dionici puta stanje km 1+950 do 3+600 ,odnosno u dužini 1650 metara. Radi se o dionici puta BS Energopetrol do Separacije.

Naime ova rekonstrukcija i sanacija regionalne ceste R 469 je dio redovnog plana rada i poslovanja JU Direkcija Regionalnih Cesta Tuzlanskog kantona  za 2018. godinu.

Općina Banovići  je već u 2017 godini aplicirala i kao opravdanim pokazala potrebu sanacije regionalne ceste R 469 od Banovića do Živinica što je na kraju i prihvaćeno od strane Direkcije Cesta TK.

Prema informaciji ljudi iz Direkcije cesta ugovorena vrijednost radova je 476500 KM bez PDV. Javnim natjecanjem izabran je renomirani izvođač radova firma Rial doo, Doboj Istok sa rokom izrade cijelog projekta od 90 dana.

Obuhvat radova je novi asfalt sa ivičnjacima, dopunjenom podlogom  i dobrom odvodnjom oborinskih voda.a u svemu prema projektnoj dokumentaciji koju je Direkcija cesta obezbijedila i dostavila izvođaču radova.

Pored ovih radova u drugoj fazi uradit će se i pješačka staza ili trotoar u dužini od 200 metara od naselja „Brioni „ do Separacije kako bi se djeci koja pohađaju osnovnu školu u naselju Oskova omogućio sigurniji pristup. Sredstva i izvođač radova za pješačku stazu će direkcija naknadno obezbijediti.

[fusion_gallery image_ids=”3720,3721,3722,3723″ layout=”grid” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *