Reagovanje Općinskog vijeća – “Banovići su trenutno najsigurnije mjesto za život”

Općinsko vijeće Banovići danas je medijima uputilo rekaciju na objavu Dnevnog avaza od 24.10.2019. godine na vijest pod naslovom „Selim iz Banovića, ugrožena mi je sigurnost“. Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Mjesec dana nakon što je Općinsko vijeće Banovići proglasilo Safeta Softića i Fadila Novalića nepoželjnim gradjanima Banovića, u Avazu je dana 24.10 osvanula vijest pod naslovom „Selim iz Banovića, ugrožena mi je sigurnost“.

Mi mu poručujemo i tvrdimo da su Banovići trenutno najsigurnije mjesto za život, što potvrđuje i izvještaj Policijske uprave Banovići. Pitanje sigurnosti i prijetnji ne želimo da otvaramo, jer mi nismo nikada ni po kom osnovu prijetili bilo kome.

Dotični je nepoželjan zbog  svog političkog djelovanja, odnosno sprečavanja i blokiranja projekata na području općine Banovići.

Općinsko vijeće  mora reagovati na ovakvu izjavu iz prostog razloga, jer je on proglašen nepoželjnim građanom kao političar,  akcenat na ovo političar a ne kao predsjednik Sabora islamske zajednice kako je naveo gore u spomenutom tekstu.

Drugo, dotični gospodin je prije dvije godine odselio iz rodnih Banovića kada je i počela njegova opstrukcija izgradnje planiranih i razvojnih projekata i sve jača kampanja uništavanja ovog grada, a već deset godina ne živi u rodnim Banovićima.

Nikako nam nije jasno kako se dva puta može odseliti kada mu je ovdje samo cips ostao, a duša mu je već odavno na sarajevskom tlu, a sve ovdje što ima je prodao,  počevši od ličnih stvari (svoj vlastiti stan prije par mjeseci), a s porodicom  je već odavno u Sarajevu, tačnije od početka srednjoškolskog obrazovanja djeteta.

Dobro poznata je činjenica da gospodin Safet Softić ne živi u Banovićima duži niz godina, i sva svoja prava ostvaruje u Sarajevu (osim glasačkog) gdje je svojim političkim djelovanjem kod strateškog partnera pokušao spiječiti izgradnju najbitnijeg projekta za Općinu Banovići,  tj izgradnju TE.”

 

Reakcija Općinskog vijeća Banovići

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *