Realizacija projekata iz oblasti vodosnabdijevanja

Za poboljšanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicima općina Banovići je, u suradnji sa višim nivoima vlasti, i u ovoj godini osigurala značajna finansijska sredstva. Trenutno se realizuju tri projekta, dva u MZ Banovići Selo i jedan u MZ Brezovača.

U MZ Banovići Selo – Selo II u toku je izrada pumpne stanice, novog rezervoara zapremine 100 kubika i distributivne mreže. Projekat zajednički finansiraju: Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH (50.000 KM), Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona (120.000 KM) i općina Banovići (oko 80.000 KM). Izvođač radova je Š.F. – Inženjering d.o.o. Tuzla.

U Banovići Selu u toku su i radovi na centralnom vodovodu. Planiraju se izgraditi: dvije pumpne stanice, dva rezervoara – zapremine 100 i 200 kubika, i distributivni cjevovod. Vrijednost radova je oko 300 hiljada konvertibilnih maraka, a projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK. Izvođač radova je Gradnja 1 d.o.o. Tešanj.

U MZ Brezovača radi se novi vodozahvat i cjevovod do rezervoara. Sredstva za ovu namjenu osiguralo je, također, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK. I ovaj projekat realizuje Gradnja 1 d.o.o. Tešanj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *