Realizovan projekat za pomoć održivom povratku i integraciji na području opštine Banovići

Općina Banovići u saradnji sa Američkom humanitarnom organizacijom Catholic Relife Services (CRS) uspješno je implemetirala projekat iz oblasti održivog povratka i integracije raseljenih osoba i izbjeglica na području opštine Banovići.

U okviru projekta dodjeljene su donacije za četiri korisnika sa minimalnim egzistencijalnim uslovima, koji su bili obuhvaćeni projektom stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa. Projekat je nastavljen zbog potrebe za obezbjeđivanjem što boljih uslova za život povratnika za koje stambeno rješenje nije dovoljan uslov.

Korisnicima projekta je donirana stoka, plastenici od 100m2 sa kompletnom opremom i sistemom za navodnjavanje, te košnice sa vrcaljkama i setom opreme za pčelarstvo. Oprema je donirana prema vrsti proizvodnje kojom su se korisnici već ranije počeli baviti.

Riječ je o opremi koja će im omogućiti da ekonomski osnaže i stvore bolje uslove za život svojih porodica.

Ugovor o imeplemntaciji porjekta pod nazivom „Održivi povratak i integracija raseljenih osoba i izbjeglica u BiH“ potpisao je općinski načelnik Midhat Husić sa direktorom Američke humanitarne organizacije CRS BiH, Debra Ann Shomerberg.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Korisnici-projekta-2.jpg” image_id=”8229″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Korisnici-projekta-3.jpg” image_id=”8230″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Korisnici-projekta-4.jpg” image_id=”8231″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Korisnici-projekta.jpg” image_id=”8232″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *