Rekonstruisano šest stambenih jedinica u okviru projekta CEB II (FOTO I VIDEO)

Općina Banovići u saradnji sa Federalnim ministarstvom izbjeglih i raseljenih lica, te Kantonalnim ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak, uspješno je okončala realizaciju prvog dijela projekta pod nazivom CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obrzbjeđenja javnih stambenih rješenja.

Ključevi za šest korisnika CEB II projekta danas su uručeni za korisnike koji će biti smješteni u rekonstruisana i obnovljena tri stambena objekta u mjesnoj zajednici Grad III, naselje Jezero.

Radost na licima korisnika nije se mogla sakriti. Kako su naveli, najradosniji su jer će njihova djeca konačno imati krov nad glavom, a i posebno ih je, kako su kazali, obradovala vijest da će Bajram dočekati u novom domu.

U okviru projekta CEB II izvršena je sanacija tri postojeća stambena objekta, sanacija krova, zidne i podne obloge, vodovodne i elektro instalacije. Ukupna vrijednost ovog dijela projekta iznosila je 140 hiljada konvertibilnih maraka.

Projektom CEP II u Banovićima je planirana izgradnja i rekonstrukcija ukupno 60 stambenih jedinica. Na lokalitetu Oskova u narednom periodu predviđena je izgradnja dva stambena objekta sa po 15 stanova, te rekonstrukcija 12 objekata sa 24 stambene jedinice u MZ Stražbeica i Podrogje s ciljem konačnog zatvaranja kolektivnih centara.