Remontovan kompletan cijevni sistem u kotlu za centralno grijanje (VIDEO)

Nakon tri dana probnog rada, zvanično je počela grejna sezona u Banovićima. Detaljne pripreme su obavljene na mreži, podstanicama i u Toplani, a za razliku od prethodnih godina urađen je kompletan remont kotla.

-Najvažniji segment sistema, odnosno kompletna unutrašnjost kotla je obnovljena, cijevi su nove i ne bi trebalo biti problema što se tiče pucanja cijevi, zastoja u isporuci toplote i dodatnih održavanja po ovom pitanju, navode iz Toplane. Takođe su svorene mogućnosti za podizanje radne temperature kotla na maksimalnih 95 stepeni celzija, što će  značajno  povećati sigurnost i pouzdanost kotla u uslovima ektremno niskih temperatura.

Tim povodom načelnik Midhat Husić je posjetio JP „Toplana“ Banovići i dao podršku preduzeću za nastavak aktivnosti s ciljem obezbjeđenja stabilnijeg i sigurnijeg grijanja u Banovićima.

U toku raspisivanje tendera za nabavku novog kotla

-„I ove godine smo pružili podršku Javnom preduzeću Toplana da unaprijedi sistem toplifikacije remontom komletnog kotla, a sve kako bi obezbijedili stabilnije i sigurnije grijanje našim građanima. Vrijednost investicije je oko 275 hiljada KM, od čega je Općina pomogla sa 70 hiljada KM. U narednom periodu je planirano raspisivanje tendera za nabavku novog kotla, već je završena  tenderska dokumentacija”, – kazao je načelnik Midhat Huasić i naglasio da će pored brojnih prednosti, ovim investicijama biti značajno unaprijeđene ekološke karakteristike i smanjeno zagađenje zraka.

Nabavkom novog bit će obezbijeđeni uslovi za proširenje mreže centralnog grijanja na koju će se moći  spojiti cijelo gradsko područje, što se planira završtiti do 2022. godine.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Toplana.jpg” image_id=”8974″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-Toplane.jpg” image_id=”8934″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-Toplane-5.jpg” image_id=”8933″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-Toplane-4.jpg” image_id=”8932″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-Toplane-3.jpg” image_id=”8931″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-Toplane-2.jpg” image_id=”8930″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-za-centralno-grijanje-3.jpg” image_id=”8928″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Remont-kotla-za-centralno-grijanje-1.jpg” image_id=”8926″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *