Saniran makadamski put prema „Bećarskoj kosi“ u MZ Repnik  – zajednička akcija Općine i mještana podružnice Hrvati

Aktivnosti na sanaciji makadamskih puteva u općini Banovići odvijaju se u skladu sa zacrtanim planom nadležnih općinskih službi. U proteklih nekoliko dana radilo se na popravci i sanaciji jednog lokalnog puta u naselju Hrvati u Mjesnoj zajednici  Repnik. Radi se o putu prema „Bećarskoj kosi“, odnosno koji vodi do posjeda (njiva) mještana. Isti nije održavan i popravljan više decenija pa su mještani imali otežan pristup svojim njivama.

Za razliku od dosadašnjih aktivnosti, u ovom slučaju su mještani podružnice Hrvati i sami su uzeli učešće u radovima. Osigurali su lakša prevozna sredstva (traktore) i radnu snagu, a Općina im je sa svoje strane obezbjedila tešku mehanizaciju i posipni materijal. Radove na terenu obišao je općinski načelnik dr. Bego Gutić. Lijep primjer dobre zajedničke suradnje za dobrobit svih.

U MZ Repnik se u narednim danima aktivnosti oko popravke i sanacije makadamskih puteva sele u podružnicu Mrljevići. Također, radovi se  izvode i u drugim mjesnim zajednicama (Brezovača, Željova…), a neke su već završene. U Repniku (naselju Hrvat) radi se i na proširenju javne rasvjete. Sve navedene intervencije u ovoj kao i drugim mjesnim zajednicama finasiraju se iz općinskog budžeta.