Saopštenje: Preuzimanje zaštitnih maski u ponedjeljak

Općinski štab civilne zaštite Banovići je izvršio nabavku zaštitnih maski za sve građane koji žive na području općine Banovići. S tim u vezi na sjednici OŠCZ donesena je naredba kojom se naređuje predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica da dana 06.04.2020.godine (ponedjeljak) iz prostorija Službe za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići, koje se nalaze u ul. Alije Izetbegovića br.3 – zgrada Štaba, preuzmu zaštitne maske.

Službe za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići  izraditi će plan raspodjele zaštitnih maski po mjesnim zajednicama.

Mjesne zajednice po ranije iskazanim potrebama, izvršit će raspodjelu istih u saradnji sa Savjetima mjesnih zajednica, uz poštivanje socijalne distance od najmanje 1,5m po naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Predsjednici Savjeta mjesnih zajednica dužni su dostaviti potpisan spisak nosioca porodica sa brojem članova domaćinstva, kao dokaz o izvršenoj raspodjeli u roku od 7 dana od dana prijema.

Obzirom na primjećenu pojavu povećanog međuporodičnog druženja, traži se od svih građana da takva druženja svedu na najmanju mjeru kako bi izbjegli sve neželjene posljedice širenja zaraze koronavirusom (COVID-19).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *