Sastanak sa poduzetnicima – Saradnja privrednika poboljšati će se osnivanjem udruženja

Preko dvadeset poduzetnika iz svih oblasti, odazvalo se pozivu za sastanak Općine Banovići i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona na kojem se razgovaralo o stanju u ovoj oblasti.

Razgovarano je o aktivnostima koje Općina Banovići planira da provede u 2020. godini na lokaciji poslovne zone „Sadnice“, izgradnji komunalne infrastrukture i olakšicama koje bi mogle pomoći poduzetnicima . Naglašeno je da je lokalna zajednica u 2020. godini u Budžetu planirala 500.000 KM ulaganja u poslovnu zonu, te 150.000 KM subvencija za potporu i promociju obrta, poduzetništva i poljoprivrede. Sredstva za subvencije će biti raspoređena u skladu sa privilnikom koji će izraditi nadležna općinska služba.

Prisutni poduzetnici sastanak su označili izuzetno korisnim i povoljnim za budući period i istakli da je lokalna zajednica konačno počela progresivno da razmišlja o poduzetništvu, što nije zabilježeno u posljednje vrijeme. Takođe, naglasili su da bi osnivanje udruženja koje bi ih okupljalo, moglo poboljšati saradnju privrednika.

Iz Obrtničke komore Tuzlanskog kantona naveli su da će se u ovoj godini reflektovati problem sa radnom  snagom jer su migracije već davno počele, te da će Obrtnička komora i dalje zastupati interese obrtnika prema državnim institucijama putem dozvoljenih pravnih sredstava kako bi državne institucije ispoštovale donesene zakone.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/01/Poduzetnici5.jpg” image_id=”6681″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/01/Poduzetnici4.jpg” image_id=”6680″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/01/Poduzetnici3.jpg” image_id=”6679″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/01/Poduzetnici2.jpg” image_id=”6678″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/01/Poduzetnici.jpg” image_id=”6677″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *