Sevdah susreti u povodu Dana Općine Banovići

“Banovićko kulturno ljeto 2018.” večeras je nastavljeno manifestacijom pod nazivom Sevdah susreti koju je organizovalo kulturno-umjetničko društvo “Litva” Banovići.Naši sugrađani i izvrsni pjevači svim prisutnim uljepšali su još jedno veče na otvorenoj pozornici na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima.

Prelijepe sevdalinke izveli su: Amina Husejbašić, Melika Čergić, Edin Pirić, Aldin Čergič, Zijad Salihović i Suad Ahmedbegović a sve u pratnji orkestra koji čine: Almir Ibrić, Nevres Modrić i Edin Šehić.

Ovo je šesta kulturna manifestacija održana u povodu obilježavanja 23. godišnjice od oslobođenja posljednjeg metra teritorije opštine Banovići.

U narednim danima održat će se još nekoliko manifestacija a krovna manifestacija će se održati 10. septembra u Pozorišnoj sali Radničkog doma.

[fusion_gallery image_ids=”3882,3883,3884,3885,3886,3887,3888,3889,3891″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *