Stipendije za stotinu učenika i studenata (FOTO/VIDEO)

U organizaciji nadležnih općinskih organa, danas je svečanim uručenjem rješenja o dodjeli  stipendija učenicima i studentima sa područja općine Banovići, okončana procedura za izbor stipendista.

U školskoj i akademskoj 2020/2021. godini Općina će stipendirati pedeset učenika i pedeset studenata. Za ove namjene osigurana su finansijska sredstva u iznosu od 75 hiljada KM.

Planirat će se veća finansijska sredstva u 2021. godini

Rješenja je uručio općinski načelnik dr. Bego Gutić i ovom prilikom čestitao stipendistima, te im poželio još bolje uspjehe tokom školovanja.

-„Smatramo da će ovaj vid pomoći, koji organizuje Općina putem programa stipendiranja, pomoći učenicima i studentima u nastavku školovanja. Obrazovanje je jedna od najvažnijih djelatnosti svakog društva, i potrebno je stalno i kontinuirano ulagati u obrazovanje kako bismo spriječili posljedice lošeg obrazovanja, koje se osjete tek nakon nekoliko godina,“ – kazao je načelnik Gutić. Pomoć učenicima i studentima bit će nastavljena i u 2021. godini, s tim da će biti predviđena veća finansijska sredstva za ove namjene i da će ove aktivnosti biti organizovane blagovremeno, odmah nakon završetka školske godine, naglasio je načelnik Gutić.

Naveo i da će se kroz općinski budžet nastojati osigurati dodatna sredstva za bolje materijalno-tehničke uslove rada uposlenika u sektoru obrazovanja, kao i uslove obrazovanja učenika.

Posebnu zahvalnost za finansijski podsticaj i vrednovanje uspjeha izrazili su dobitnici stipendija, istakavši da će im to puno značiti za nastavak školovanja.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija.jpg” image_id=”9834″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija11.jpg” image_id=”9844″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija10.jpg” image_id=”9843″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija8.jpg” image_id=”9841″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija7.jpg” image_id=”9840″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija6.jpg” image_id=”9839″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija5.jpg” image_id=”9838″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija4.jpg” image_id=”9837″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/Urucenje-rjesenja-o-dodjeli-stipendija2.jpg” image_id=”9835″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *