Svečano otvoren mekteb u Grivicama

Općina Banovići, odnosmo Medžlis Islamske zajednice Banovići postao je bogatiji za još jedan vjerski objekat. U Mjesnoj zajednici Grivice svečano je otvoren novi mekteb koji je izgrađen zahvaljujući dobrim ljudima (vakifima), anonimnim dobrotvorima i džematlijama. Podršku njegovoj izgradnji dala je i općina Banovići – Općina je pomogla u izdavanju potrebnih dozvola te uredila i asfaltirala plato oko mekteba.

Svečanom otvorenju mekteba u Grivicama prisustvovali su hafizi i imami MIZ Banovići, izaslanik muftije tuzlanskog i glavni imama MIZ Gradačac Nusret ef. Kurjaković, općinski načelnik dr. Bego Gutić, džematlije i brojni gosti. Uz prigodan vjerski program, zajedno su željeli podijeliti radost izgrađenog  dobra u kome će se spominjati, slaviti i veličati Allahovo ime. Džematlijama su se obratili: Sead ef. Mrahorović – glavni imam MIZ Banovići, efendija Kurjaković te načelnik Gutić.

U svom obraćanju općinski načelnik je između ostalog kazao da su mektebi mjesta gdje se odgajaju nove generacije i da je mektebski odgoj, uz kućni, ključan u formiranju zdrave ličnosti. Izrazio je svoje zadovoljstvo što je općina Banovići dobila jedan ovakav novi objekat, te se zahvalio svima onima koji su učestvovali u njegovoj izgradnji.

Nakon završetka svečanog dijela programa, u novom mektebu klanjan je podne-namaz.