Svi resursi Općine u službi rješavanja kvara na pumpnoj stanici mjesnog vodovoda u Banovići Selu

Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je sa predstavnicima mještana mjesne zajednice Banovići Selo i JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banović obišao mjesni vodovod u ovoj mjesnoj zajednici, kako bi usaglasili hitan način rješavanja problema vodosnabdijevanja.

Naime, oko dvije hiljade stanovnika Banovići Sela ostalo je bez napajanja vodom sa mjesnog vodovoda zbog kvara na pumpnoj stanici.

Svi resursi lokalne zajednice stavljeni su na raspolaganje, te je u vezi s tim Općina angažovala JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banovići da odmah pristupi rješavanju kvara na pumpnoj stanici i predloži najbolje rješenje, a sredstva za ove namjene biti će obezbijeđena iz općinskog budžeta.

Dogradnja postojećeg vodovoda izvršena je 2018. a isti je 2019. godine predat na upravljanje i korištenje Mjesnoj zajednici koja ima obavezu održavanja. Također, Općina je u proteklom periodu izvršila i hidrogeološka istraživanja, te obezbijedila dodatne količine vode na dvije bušotine na kojima je trenutno došlo do zastoja na pumpnim postrojenjima.

Danas su također i mještani izrazili spremnost da uključe svoje ljudske resurse i zajedničkim snagama pokušaju riješiti problem vodosnabdijevanja