Svim prvačićima pokloni u vrijednosti 100 KM

Općina Banovići na čelu sa općinskim načelnikom Midhatom Husićem danas je obradovala 236 prvačića sa područja opštine Banovići, koji su u vanrednim okolnostima upisani u prve razrede osnovnih škola. Svim prvačićima su uručeni poklon bonovi u vrijednosti 100 KM a sredstva će biti uplaćena do kraja tekućeg mjeseca na žiro-račune roditelja, koji su dostavljeni u nadležnu općinsku službu. U općinskom budžetu sredstva za ove namjene su planirana treću godinu zaredom.

“Ovo je jedan vid pomoći roditeljima kod pripreme djece za polazak u školu ali i podrška prvačićima koje smo željeli obradovati jednim lijepim poklon, jer tu je puno budućih profesora, inžinjera, rudara, sportista i to je zapravo naša budućnost,” – kazao je načelnik prilikom današnje posjete prvačićima u Osnovnoj školi “Banovići Selo”.

Toplomjeri za sve škole

Ovom prilikom načelnik Midhat Husić je uručio i 15 daljinskih mjerača temperature, odnosno toplomjere za sve banovićke škole. Kako je kazao, školama i nastavnom osoblju želi olakšati način kontrolisanja temperature djeci prilikom dolaska u školu kao i sam rad škola u ovom periodu vanrednih okolnosti.

“U saradnji sa našim prijateljima, međunarodnim organizacijama, ambasadama i drugim institucijama u prethodnih  nekoliko godina realizovali smo dosta projekata iz oblasti obrazovanja, kako nabavke osnovne opreme, tako izgradnje i obnove naših škola i mi ćemo kao Općina i u narednom periodu se potruditi  da stvaramo što bolje uslove za našu djecu u svim školama na području opštine Banovići”, naglasio je načelnik Husić.

U Budžetu za 2020. godinu za poklone prvačićima osigurane su 23.600 KM, a to nije sve kada je u pitanju pomoć lokalne zajednice obrazovanju. I ove, kao i prethodnih godina, planirana su sredstva za stipendiranje učenika i studenata, sredstva za stručno osposobljavanje, sredstva za novčanu naknadu djeci školskog uzrasta, kao i sredstva za realizaciju različitih projekata kojima se doprinosi poboljšanju uslova u obrazovanju.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2865.jpg” image_id=”8599″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2877.jpg” image_id=”8600″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2904.jpg” image_id=”8605″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2882.jpg” image_id=”8601″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2901.jpg” image_id=”8603″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2903.jpg” image_id=”8604″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2914.jpg” image_id=”8606″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2863.jpg” image_id=”8598″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *