U Dječijem obdaništu počela sa radom Mala škola sporta

Javna ustanova Dječije obdanište Banovići od početka ove godine obogatila je usluge svojim korisnicima uvođenjem specijaliziranog programa iz oblasti sporta pod nazivom „Mala škola sporta“. To podrazumijeva dobrovoljno uključivanje djece u grupu koja će imati vrijeme predviđeno za bavljenje dodatnim sportskim aktivnostima.

Na ovaj način značajno je obogaćen sadržaj Ustanove kojim će se djeci pomoći u razvijanju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, poticanju socijalnih vještina i formiranju pozitivnih navika bavljenja sportskim aktivnostima.

Malu školu sporta trenutno pohađa 25 mališana, a vodi je profesor tjelesnog odgoja i sporta, dva puta sedmično po jedan školski čas.

Uskoro Mala škola jezika

Pored Male škole sporta, Dječije obdanište će uvesti i još jedan dodatni specijalizirani program iz oblasti učenja stranih jezika koji je nazvan „Mala škola jezika“ i planirano je da počene sa radom od februara.

Javna ustanova Dječije obdanište jedina je predškolska odgojno-obrazovna ustanova na području općine Banovići koju trenutno pohađa 117 djece raspoređenih u pet odgojnih grupa.

Lokalna zajednica jasno je opredjeljenja za razvijanje pozitivnih procesa i podržava svaki dobar projekat, te će i u narednom periodu podržavati sve projekte koji doprinose poboljšanju usluga koje pružaju javne ustanove i javna preduzeća na području općine Banovići.

Za javne ustanove i javna preduzeća i u ovoj godini će biti planirana finansijska sredstva za njihov rad kako je to bilo i proteklih godina, a na raspolaganju će im biti i dodatne budžetske stavke za podršku projektima za koje se ocijeni da su društveno korisni i da su u skladu sa finansijskim kapacitetima budžeta.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/JU-Djecije-obdaniste-2.jpg” image_id=”10112″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/JU-Djecije-obdaniste-1.jpg” image_id=”10111″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/01/JU-Djecije-obdaniste-6.jpg” image_id=”10116″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *