U kabinetu Načelnika Husića upriličen prijem za državne prvakinje – košarkašice RMU Banovići

Osvajanjem duple krune košarkašice RMU Banovići ostavrile su najveći uspjeh kluba, ali i banovićkog sporta. Tim povodom, načelnik općine Banovići Midhat Husić, upriličio je prijem za košarkašice, stručni štab i upravu kluba, kojima je uputio čestitke na ostvarenom historijskom uspjehu.

Tokom prijema načelnik Husić istakao je da Općina stoji u potpunosti iza ŽKK RMU, iza sporta u Banovićima, i punim kapacitetom će se uključiti da omogući nesmetano takmičenje kako u ABA ligi tako i u domaćem prvenstvu.

Rukovodstvo kluba zahvalilo se načelniku Husiću na prijemu naglasivši tom prilikom da je i ovo dokaz da i male sredine, uz predan rad, mogu ostvariti velike rezultate.

„Mi imamo jako dobru suradnju sa načelnikom, sa generalnim sponzorom RMU Banovići, imamo obećanja da će mo ući u budžet Općine što će puno značiti klubu jer će se na taj način osigurat stabilno finansiranje u narednom periodu“ – kazao je Zijad Bečić, predsjednik ŽKK RMU Banovići.

U ŽKK RMU Banovići ne zadovoljavaju se postignutim rezultatima, i u WABA ligi žele napraviti dodatni iskorak. Prema riječima Gorana Jurčenke, trenera kluba, ambicije su da ostvari plasman među prvih četiri, pet ekipa.

Košarkašice RMU Banovići osvojile su duplu krunu, ostvarile sve pobjede u prvenstvu i kupu i tako došle do rezultata koji će biti teško nadmašen. S obzirom na podršku koju imaju u klubu vjeruju da će i u narednim godinama navijačima donijeti još mnogo radosti.

[fusion_gallery image_ids=”3579,3580,3581″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *