U mjesnoj zajednici Pribitkovići položen novi asfalt (VIDEO I FOTO)

Oktobarsko lijepo vrijeme pogoduje planovima lokalne zajednice da uspješno nastavi implementaciju infrastrukturnih projekata na području cijele općine. Do kraja godine planiran je završetak 32 kapitalna projekta, a danas je okončan još jedan iz oblasti putne infrastrukture. Polaganjem asfalta dužine 250 metara, okončano je uređenje dionice Dostovići u mjesnoj zajednici Pribitkovići.

Načelnik Midhat Husić je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i naglasio da će nastaviti sa uređenjem i asfaltiranjem putne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama u kojima do sada nisu završeni planirani projekti. -“Ovo je deveti projekat iz oblasti uređenja putne infrastrukture koji uspješno realizujemo na području općine Banovići u ovoj godini. Za ovaj projekat smo osigurali 83 hiljade konvertibilnih maraka i uredili oko 250 metara puta u Pribitkovićima,”- kazao je načelnik Husić.

Na području Banovića implementira se još nekoliko projekata, u toku su pripremni radovi za asfaltiranje druge dionice u mjesnoj zajednici Podgorje te manji infrastrukturni projekti od pozitivnog značaja za razvoj infrastrukture u mjesnim zajednicama.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Asfaltiranje-i-uredjenje-dionice-Dostovici-2.jpg” image_id=”8840″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Asfaltiranje-i-uredjenje-dionice-Dostovici-5.jpg” image_id=”8842″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Asfaltiranje-i-uredjenje-dionice-Dostovici-6.jpg” image_id=”8843″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Asfaltiranje-i-uredjenje-dionice-Dostovici-7.jpg” image_id=”8844″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *