U MZ Seona i Aljkovići o prioritetima za izgradnju u narednoj godini

Predstavnici dvije povratničke mjesne zajednice, Seona i Aljkovići, jučer su razgovarali sa predstavnicima izvršne vlasti na čelu sa općinskim načelnikom Midhatom Husićem. Razgovori su obavljeni u sklopu službenih posjeta organizavanih s ciljem detaljne analize prioriteta za unapređenje infrastrukture u MZ i efikasnijeg planiranja budžeta za narednu godinu.

Vijeće MZ Seona iznijelo je nekoliko pitanja koja se tiču života mještana a najveći dio njih odnosio se na uređenje pratećih elemenata putne komunikacije kao što su uređenje potpornih zidovi, odvodnih kanala koji značajno utiču na kvalitet putne komunikacije. U razgovorima je naglašeno da je uređenje jednog dijela dionice puta u Delićima prioritet za uređenje u narednom periodu.

U MZ Aljkovići Vijeće je saglasno da je rekonstrukcija zgrade za potrebe MZ njihov najveći prioritet, te da je potrebno dalje raditi na uređenju sekundarne kanalizacione mreže kako bi se život na ovim prostorima poboljšao.

Pored ovih pitanja, razgovarano je o redovnom sakupljanju i odvozu komunalnog otpada, uređenju oštećenih putnih pravaca, sanaciji mostova i čišćenju riječnih pojaseva, kao i svim drugim pitanjima.

Načelnik Husić je istakao da će se u narednoj godini implementirati projekti koje Općinsko vijeće uvrsti na Listu kapitalnih projekata i koji budu planirani budžetom, te da je neophodno da se Vijeće MZ usaglasi i svoje prioritete dostavi u što kraćem roku.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-seona4.jpg” image_id=”5807″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-Seona3.jpg” image_id=”5806″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-Seona2.jpg” image_id=”5805″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-Seona.jpg” image_id=”5804″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-Aljkovići1.jpg” image_id=”5803″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/Posjeta-MZ-Aljkovići.jpg” image_id=”5802″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *