U posjeti Općini Banovići boravili predstavnici Turskog bataljona LOT kuća Zavidovići

U zvaničnoj posjeti Općini Banovići boravili su predstavnici Turskog bataljona LOT kuća Zavidovići i ovom prilikom održan je sastanak sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem.

Turski vojnici pored svoje vojne misije koju obavljaju u Bosni i Hercegovini, paralelno provode aktivnosti na oživljavanju višestoljetne veze naroda BiH i Turske. U okviru svojih aktivnosti redovno sarađuju sa lokalnim vlastima. Posjeta Općini Banovići bila je jedna od aktivnosti koje su predviđene aktivnostima LOT kuće Zavidovići, kao i praćenje stanja u oblasti sigurnosti, prije svega, ali i svim drugim aspektima rada i funkcionisanja lokalne zajednice.

Razgovarano je o aktivnostima i planovima LOT kuće i uspostavljanju bolje saradnje u narednom periodu. Ovu priliku, također su iskoristili da zvanično čestitaju načelniku Gutiću na osvojenom mandatu i pože mu puno sreće i uspjeha u mandatnom periodu i što više uspješnih projekata.

Načelnik Gutić se zahvalio na posjeti i naglasio da se u Banovićima, kada je u pitanju sigurnosna situacija, ne može očekivati narušavanje mira i sigurnosti, izuzev u pojedinačnim slučajevima. Istaknuto je i da je usvojen Budžet za 2021. godinu, novi Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i da organ uprave i Općinsko vijeće funkcionišu bez problema. Kada je u pitanju infrastruktura, naglašeno je da se intenzivno radi na inicijativi kako bi regionalna cesta prema Zeničko-dobojskom kantonu dobila status magistralne ceste, jer je to jedno od strateških pitanja u rješavanju putne infrastrukture za region.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *