U povodu Dana državnosti BiH upriličeno postrojavanje Profesionalne vatrogasne jedinice općine Banovići

U povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine upriličeno je svečano postrojavanje pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice općine Banovići. Postrojavanju su prisustvovali općinski načelnik dr. Bego Gutić i pomoćnik načelnika za civilnu i protivpožarnu zaštitu Adem Mostarlić. Ovom prilikom naglašeno je da vatrogasci kroz posao zaštite ljudi i materijalnih dobara pokazuju koliko se voli, cijeni, poštuje i čuva svoja domovina.

Pripadnici  Profesionalne vatrogasne jedinice Banovići iza sebe imaju godinu ispunjenu brojnim aktivnostima, ali i godina u kojoj je izvršeno materijalno i tehničko opremanje jedinice. U ovoj godini izvršena je rekonstrukcija dijela vatrogasnog doma, nabavljena je lična i zaštitna oprema za radnike, a do kraja godine se očekuje i nabavka jednog vozila. Prema riječima općinskog načelnika navedenim ulaganjima se nastoji povećati spremnost vatrogasaca u izvršavanju redovnih obaveza i zadataka i ona nisu trošak nego investicija.

Ovom prilikom najavljena su ulaganja i u narednoj godini. Planirana je nabavka „jurišnog“ vatrogasnog vozila, vrijednosti oko 400 hiljada KM. Također, nastavit će se i rekostrukcija vatrogasnog doma (vatrogasnog tornja), a izvršit će se i kadrovsko jačanje jedinice.